ПРАХОВО БОЯДИСВАНЕ

„НОЯ АД” – гр.Ловеч предлага ПРАХОВО БОЯДИСВАНЕ

Праховото боядисване е популярен процес за нанасяне на полимерни покрития с високи защитни, антикорозионни и декоративни свойства. Създаването на тази технология идва в отговор на увеличените изисквания за опазване на околната среда и от желанието да се увеличи качеството на покритията.

ПРИНЦИП НА ПРАХОВОТО БОЯДИСВАНЕ

Процесът на този вид боядисване се основава на принципа на електрическите заряди (положителни и отрицателни), които се привличат. Материалът, който ще се боядисва се подлага на отрицателни заряди, след което в асептична камера се нанася прах в желания цвят, който има положителен заряд. По този начин прахът, привлечен от отрицателния заряд полепва по материала, който трябва да бъде оцветен. След това продуктът се поставя в пещ с висока температура, където прахът се топи, полимеризира се и се превръща във високоустойчиво, антикорозионно покритие.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Една от основните характеристики на праховото покритие е липсата на разтворител в състава му. Този вид боя е съставена от прахови частици от органични съединения, които съдържат смоли, пигменти и добавки.

Праховото боядисване се извършва сухо и адхезията на праха към повърхността, която ще бъде боядисвана се осъществявa чрез електростатичен ефект.

ФИРМАТА Е ОБОРУДВАНА С:

Разгледайте нашите продукти и изработки

Свържете се с нас

Не се колебайте да се свържете с нас - ние ще Ви консултираме и ще Ви помогнем да вземете най-правилното решение при избора на Ваши желани модели от ковано желязо.

Ако Ви трябва нещо от ковано желязо – НОЯ АД ще Ви го изработи качествено и достави и монтира в срок.